torstai 31. toukokuuta 2012

Kontrollia

Tuli tänään kokeiltu taas yhtä meidän tallin treenattavasista, kun piti lähteä Rikulla maastoon ekaa kertaan. Oli kuulemma omistajan mukaan käyty selässä jne, mutta ei ratsastettu muuten. Aluksi pyörittiin tarhan puolella ja totuteltiin meininkiin. Onneksi ruuna oli tosi fiksu ja päästiin nopeasti lähtemään maastoon. Yllätyksekseni Riku oli tosi hyvä ei pelänny mitään jne, ja huomas kun toinen nautti oikein, kun  pääsi ekaa kertaa menemään semmoisia metsä polkuja jonne ei kärreillä pääse.

Vokun kanssa oli tänään sitten kunnon koulu jumppaa. Aluksi mulla oli ideat vähissä, että mitäs pitäis tehdä. Täytyy myöntää, että ihan netistä täytyi käydä idea hakeassa ja sellanen saatiinkiin nimittäin siitymiset. Ei olla Vokun kanssa hirveästi noita harjoteltu joten oli tosi hyvä valinta. Koska  kaikki kontrolli harjoitukset on meille tosi hyödyllisiä.


Ekassa kuvassa tehtiin ympyröitä ja aina pysähdys punaisen kohdalla. Onneksi Voku älysi tehtävän nopeasti ja se sujui ongelmitta. Asettui mukavasti ympyrällä ja kulmissa ja nyt itse keskityi tosi paljon omaan istuntaani, kun minulla on tapana kaatua sisälle.
Ja tämän jälkeen tehtiin muutama kerta pohkeenväistöja jotka nekin sujui oiken hyvin.
  Tokassa kuvassi onkin sitten jo laukka tehtävä, jonka ideana oli se, että sinisissä kohdissa kävellää ja punaisissa laukataan, koska Voku ei yleensä malta kävellä laukan välissä, mutta tänään yllättikin minut taas ja suostui kävelemään ja tekemään tehtävät ongelmitta.

   Viimeisessä kuvassa tehtiin sitten viellä laukanvaihtoja. Aluksi piti kokeilla vasta laukkaa, mutta pollen tasapaino ei siihen viellä riitä joten siirrettiin se tulevaisuuteen ja kokeiltiin vaihtoja. Ekana tehtiin ihan ravin kautta, kun ei olla kunnolla vaihtoja oiken tehty. Nytkin Voku hokasi homman todella nopeasti ja lopussa vaihtoi jo ihan kunnolla pukin kautta laukan. Ratsastuksesta jäi tosi hyvä fiilis ja täytyy tehdä näitä vissiin useammikin.

   Harmin paikka ettei ollu kuvaajaa, kun poni meni hienosti, mutta meille käy aina näin kun on kuvaaja Vokulla on huono päivä ja kun ei oo kuvaajaa niin poni pistää parastaa. Täytyy kai jatkossa piilottaa kuvaaja jonnekin puskaan.

2 kommenttia:

  1. Hei mä voisin tehdä samoja harjoituksia kun seuraavan kerran tuuppailen!

    pienipolledelia.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiva kun inspiroin ja noi harjotukset teki meille tosi hyvää ja oli tosi hyödyllisiin. Joten kannatan vahvasti kaiken tasoisilla hevosilla.

    VastaaPoista