tiistai 22. toukokuuta 2012

Kouluratsastusta

Tänään oli ohjelmassa kouluratsastusta ja olin varannut naapuri kentän käyttöömme. Kentälle on n. 1km matka joten saatiin hyvät alkuverkat siinä. Oli aivan ihan ilma lähtee ratsastamaan, mutta harmiksemme niin olivat ötökätkin ajatelleen, kun pyörivät siinä meidän ympärillä koko matkan.
Vapaa päivän jälkeen tiesin, että Vokulla oli jonkin verran energiaa ja yritin suhteuttaa tehtävät sitä mukaan.
   Aluksi taivuttelin sitä ympyrällä ja huomasin saman tien, että vapaa päivä oli taas tehnyt ruunasta hieman jäykemmän kaulasta. Eikä sen takia millään meinannut taipua sisälle + myös Voku on todettu jo ravi ajoilta vinopääksi, joka tekee asettumisesta viellä vähän hankalamman. Hetkän verryttelyn jälkeen tuli oiken nätti asetus ja ruuna liikkui oikein nätisti.

   Sen jälkeen alettiin ratsastamaan kolmikaarista kiemura uraa ( en osaa luultavasti edes kirjoittaa sitä oikein, mutta...) Niin aluksi kaaret tuottivat hiukan ongelmia ja Voku puski sisäpohjetta vasten. Pienen neuvottelun jälkeen kaarteetkin alkoivat sujua. Kiemuran jälkeen kokeiltiin muutamia ravipidennyksiä, jotka eivät pelittäneet kunnolla. Kotiin päin mennessä pidenti oikein näppärästi.
  Pidennysten jälkeen oli vuorossa laukkaa keskiympyrällä, mikä ei meinannut millään kelvata ruunalleni vaan puski jatkuvasti sisäpohjetta vasten. Ja muka pelkäsi pikkuveljeäni, joka seisoi kentän reunala kuvaamassa. Laukkakaan ei meinannut pyöriä aluksi oikein kunnolla, joka tottakai turhautti minua hiukan. Mutta lopuksi teki monta hienoa nostoa ja meni jopa asettuneesti.

  Kotona sitten Voku pääsi suihkuun ja letkuihin, jossa se seisoskeli n. 15min. Ainiin ja sai täyden sangon melassia. Letkutuksen jälkeen mentiin ottamaan pihalle arskaa ja Voku sai herkutella tuoreella ruoholla ja voi kukilla. Meinattiin molemmat saada melkein rusketusraidat, kun oli niin kuuma.



Kyllä olen hyvin tietoinen, että könötän ja pahasti. Mutta minulla on ollut tapa ns. yliojentaa rankaani, joka on aiheuttanut pahoja selkävaivoja, jopa ratsastuskieltoa.

2 kommenttia:

  1. Huhh mie en millään pystyisi pitää tällä säällä hupparii :D

    VastaaPoista
  2. Hehe. No mä oon tämmönen vilukissa, mut kyl treenien jälkeen oli pien hiki :D

    VastaaPoista