keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kengittelyä ja maastoilua

Eilen tallille tulikin kengittäjä, joten en kerenny Vokulla mitään oikeen tekemään, kun takapää lyötiin.
Voku on joka kengittäjän painajainen takajaloistaan, kun pojalla on todettu spaktiuutta takajaloissa eli siis hermo vika, jonka takia nostaa jalan tosi ylös ja tärisyttää sitä. Tämä ongelma tuottaa valitettaasti monelle kengittäjälle päänvaivaa ja he hermostuvat, joten joudun olemaan polen kanssa koko kengitys urakan aikana. Meillä meni yksi iso ämpärillinen tuoretta ja melkein paketillinen sokeria ( syöttäessä Voku rauhottuu hieman) Vokulle lyötiin alle hokkikengät kun kulkee niillä paremmin ja on sitten vähän pitoa enemmän. Siinä sokeria syötellessäni kuuntelin kengittäjän sanovan jotain hepalleni. Hän taiso sanoa " Kokoa itsesi puppe". Tästähän äitini sitten rupesi nauramaan ja sanoi, että minun täytyy sanoa noin Vokulle aina ennen kisoja.

Ja nuo kauniit jäljet ruunan kavioissa ovat sitten tulleet helmikuun kuljetuskohtauksen myötä. Oltiin tulossa lahdesta kisoista, kun ruuna sai jonkin kohtauksen kopissa ja oli särkenyt jalkansa.


Tänään sitten pääsin Vokun lisäksi liikuttamaan Villenkin. Villellä käytiin ekaa kertaa yksin maastossa ja poika oli niin hieno ei pelännyt isoja rekkojakaan vaikka on vasta 4-v. Villestä tulee kanssa sitten esittely tuonnne muihin hevosiin kun sen saan aikaiseksi.

Vokun kanssa menin ilman satulaa maastossa ihan kunnolla. Käytiin semmoinen ihana peltolenkki, missä pystyi laukkaamaan hyvin. Ja pongattiin jopa kolme peuraa ja kaks jänistä. Yllätyksekseni ruuna ei oolut yhtään kuuma vaan malttoi kävellä kiltisti aina kun pyysi. Laukat otti hyvin ja ravikin oli mukavan tasaista, Eli kaikin puolin hyvä päivä.


Ja sitten on viellä tämmöinen pikku ilmoitus tähän loppuun, että tulin sitten ilottaneeksi meidät 10.6 suokkien kummajaisiin. Oumm olikohan ihan viisas veto ??

Voimavirta Jii "Ville"
David´s Cannon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti