tiistai 22. toukokuuta 2012

50 postaus --> Erikoispostaus

Tänään tuleekin nyt vaihteeksi kaksi postausta päivässä. Syy siihen, miksi en tehnyt näitä kahta samaan on, että olin suunnitellut tekeväni 50:stä tekstistäni erkoispostauksen ja avatessani blogin huomasin, että minulla oli vain 48 tekstia ja 1 luonnos.
  Ensimmäinen erikoispostaus kertoo meidän tai oikeastaan Vokun varusteita ja tavaroista. Ensin ajattelin tehdä kuvapostauksen, mutta jotenkin sitten päädyin videopostaukseen. Älkää välittäkö äänen muutoksista tai muista sekoiluista videolla. Ja antakaa palautetta, jotta osaan korjata virheet seuraavaan postaukseen.Jouduin jakamaan postauksen kahteen osaa, lataus ongelmien takia. Joten ensimmäinen osa käsittelee suitsia, huopia ja vöitä. Toinen osa käsittelee loput huovat, loimet, satulat yms kamat.


Nyt kävi niin, että youtube ei suostunut tekemään kanssani yhteistyötä ilman hillotonta raivaria, joten kävin ottamassa varusteita kuvat ja teen postauksen kuvina.


Aloitetaan suitsista.
Tässä on Horze mesican suitset, jotka ovat este/kilpasuitset. Kuolaimina meillä on olympia keskirenkaassa. Turparemminä on kaunis meksikolainen pehmusteineen ja kauniinen timanttikirjaluneen. Suitset on ostettu vähän aikaa sitten ja toimittavat estesuitsien ja joskus maasto suitsien virkaa, mutta pääasiassa kilpasuitsina ovat.

Nämä ovat Horzen diamond suitset ja tällä hetkellä niissä on kiinteäkolmipala, joka on ostettu hevarilta. Otsapantana toimii kaunis timanttikirjailtu naihkainen panta. Pehmusteet löytyy niskasta ja turparemmista. Suitsia käytetään kouluvalmennuksissa ja muuten kouluratsastuksessa. Nämä ovat vähän vanhemmat, mutta eivät nyt aivan kuluneet.






Martingaalina meillä on tommoinen perus rintaremmimartigaali, joka on ostettu uutena ht.netistä. On satulaan kiinnitettävt klipsit, mutta mahavyöhän on piätnyt lisätä itse klipsi vanhasta rintaremmistä.
Valitettavasti martingaalis osassa ei ole niitä ihme säätöjuttuja, jotka olisin halunnut.



Kisariimuina meillä on Hööksin musta nahkariimu, johon on teetetty Hevarilta Vokulle oma nimikyltti.




Ylempi huopa on w-profilen yksi uusimmista huovistani, jota käytetetään yleensä estevalmennuksissa. Huopa on ostettu Kymen ravi- ja ratsusta.

Alempi huopa on saatu serkulta käyttämöttömäna ja merkiltään se on showmasterin kouluhuopa. Itse tykkään käyttää huopaa, sen keveyden takia.




Ylemmät kouluhuovat ovat Horzen alunnuskorista löytyneitä halpishuopia, jotka kyllä osoittautuivat erittäin hyviksi. Vaaleanvihreä huopa ei alun perin ollut Voku vaan se jäi sille, kun meidän lämpönen myytiin.

Alempaa huopaa käytän estesatulassa, lähinnä kotona tai jos parempi huopa on likainen. Ylläty ylläty tämäkin on Horzelta ostettu huopa. Ja väri maailmahan meillä on ruskea.






Ratsastuloimia meiltä löytyy Hööksin ihanan värinen fleece ratsastusloimi, joka on tsi hyvä syksyll ja talvella maastossa. Ja sitte löytyy myös Horzen heijastin loimi, joka tuli ostettua syksyn ja taliv liikenteen varalle, ettei kukaan ajameidän päälle sitten silloin.


Vöitä meillä on kolmea eri tyyppiä. Koulusatulaan löytyy kahden laista vyötä ylin vyö on uusin ostos ja se on Hööksin Equi-Guard kouluvyö. Keskimmäinen vyö on Wintecin koulupanssari, joka oli hieman kalliimpi ostos aikanaan. Äitini osti sen yhdelle sitätarvitsevalle hevoselle, joten siinä on kuluma jälkiä, muta ei se menoa haitaa ollenkaa. Vyö on täällä hetkellä käytössä koulusatulassa.
Panssari oleellisesti kuuluu estesatulaan.Vyö on ostettu ht.netistä käyttämättömänä, mutta kuten voi humata hypätessä ruuna on kopsinut mahan alle, joten siinä on naarmuja. Myös joustot löytyy molemmista päistä.



En viitsi esitellä ruunan kaikkia pinteleitä ja suojia, kun niitä on vinopino varustehuoneessa, joten esittelen nyt meidän ns.kisasuojat. Suojat on Horze ProTreck suojasetti ja soveltuvat vaativaan käyttöön. Itse tykkään suojista kamalasti, helppo pitää puhtaana ja kestävät hyvin.







Satuloita me omistetaan kaksi kappaletta, molemmat on Wintecejä. Ylempänä on miedän koulusatula, joka sekin on ostettu käytettynä ht.netistä. Malli on Wintec 500 molemmissa, jos nyt oiken muistan. Tuet eivät ole kovinkaan isot, mutta muuten satula on oikein ihana istua. Koulusatula on n. 6kk uudempi kuin estesatula ja se hankittii vanhan mennessä rikki. Käytössä punainen kaari

Alempi on sitten meidän estepenkki, sekin ostettu ht.netistä käytettynä. Hyvät isot tuet ja oikein miellyttävä satula hypätä. Tällä hetkellä musta kaati käytössä. Satulassa on myös kiinni Horzen uusi romaani, mikä pitäisi myös hankkia koulusatulaan heki kuin mahdollista.

Loput huovat tulevat tänne heti kun ne tulevat vain pesusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti