keskiviikko 22. elokuuta 2012

Valmennuksessa

Voku oli tänään aivan superihana Ninan estevalkassa. Tuntu ku alla olis ollu aivan toinen hevonen, koko tunnin ajan. Alotettiin tunti ravivoltilla missä oli puomi, jonka jälkeen piti mennä puomilinja. Aluksi ympyrällä Voku kyttäsi vieressä olevaa aaltoestettä eikä suostunut menemään, kunnes Nina ohjeisti meitä kunnolla, jonka jälkeen ei ollut mitään hätää. Puomitkin ruuna selvitti ongelmitta ja sama tehtävä tehtiin myös laukassa, sekin sujui moitteettomasti. Ensimmäistä kertaa vuosiin Voku oli kevyt ratsastaa esteillä, mikä tekikin sitten ihmeitä hypätessä.

Tämmöinen rata meillä sitten oli.  Homma aloitettiin menemällä ristikko muutaman kerran ravissa ja sen jälkeen laukassa. Voku meinasi ruveta imemään, mutta onneksi imu jäi pieneksi.
Varsinainen hyppääminen aloitettiin tuolta aalto esteeltä, kertaakaan Voku ei kieltänyt, mutta alussa pysähtyi kyllä pällistelemään estettä päästen siitä kumminkin yli. Aalto hypättiin pari kertaa ennen kuin Nina korotti ristikon pystyksi ja toi sen alle jotain sinisiä pömpeleitä. Aluksi olin varma, että heppani kieltäisi nähdessään siniset pömpelit, mutta menikin sitten reippaana poikana yli mitään katsomatta. Seuraavaksi siirryttiin sitten ihan tehtävään ensin menttiin aalto oikeassa kierroksessa ja sen jälkeen käännettiin pömpeliesteelle. Tässä Nina huomasi, että minulta puuttuu kokonaan johtava käsi ja valisti minulle asiasta. Opin siis käyttämään johtavaa kättä oikein ajatella miten pimennössä olen eläny, mutta joo paransi teitä heti ja hypytkin paranivat. Sitten lisättiin viellä punainen mukaan, jolloin koko paketti oli koossa, tätä tehtävää hypättiin useasti eri suunnista ja eri korkeuksilta. Itsekkin pystyin nyt myötäämään kunnolla ja istunta oli paljon parempi.

Nina viellä kehui, kuinka Voku on kamalan pirteä silmästää ja selvästikkin nauttii hyppäämisestä. Eli sis koko valmennus oli menestys ja seuraava sovittiin jo ensi viikon tiistaille kl. 18.00, jonne kyselin jo kuvaajaakin matkaan. Kotona tuli viellä laitettua liisterit jalkoihin ja venyteltyä oikein kunnolla, että jaksaa huomena taas mennä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti