torstai 21. elokuuta 2014

Puomeja

Aamu ei olisi voinut alkaa huonommin, heräilin jo jossain 6 kieppeillä kramppaavaan vatsaan :( Siinä meni aamu pyöriskellen välillä sohvalla ja välillä matossa, etsien sopivaa asentoa, missä kipu hieman helpottaisi ja saisi vähän edes nukuttua. Koirat katselivat hieman hämmästyneenä viereessä kieriskelyäni. Lopulta sain jotenkin särkylääkkeiden avulla nukahdettua ja heräsin vasta 11 aikoihin äitini huutoihin. Siitä sitten hiljalleen siirryin tallille toihuilemaan ja samalla yritin kehitellä kivoja puomitehtäviä päässäni. Muutamia hyviä tulikin, mutta jotenkin sitten jäin kiinni ajattelemaan kumman satulan laittaisin Vokulle. Takaraivossa kyti hyvä idea koulupainotteisesta puomitunnista, mutta kavalettituntikaan ei ollut aivan pois suljettu.

Lopulta koulutuupailu intoni vei voiton. Voku ei ollut asiasta aivan samaa mieltä, sillä tarhan portille tullessani vastaan tuli harmaa ja mutainen otus. Jos passissa ei lukisi, että hevonen on punarautias olisin voinut väittää sitä hiirakoksi. No mies oli ainakin nauttinut kaunistavasta koko vartalo mutakylvystä. Kaverit vissiin vinkannut hyväksi. Ei siinä auttanut, muuta kuin kaivaa harjat ja shine esille ja aloittaa urakka. Ja lopulta monen pölyisen vedon jälkeen eläin alkoi näyttää melkein hevoselta, jonka kehtaisi viedä ulkoilemaan :). Olin jo päivemmällä käynyt laittamassa puomit kentälle valmiiksi. Onneksi tallin omistajalla oli muutamia itse tehtyjä puomeja, jotka ajoivat asiansa ihan hyvin ennen kuin meidän esteet saadaan valmiiksi.  Tehtävä oli todella yksin kertainen toisella suoralla oli neljä ravi/laukkapuomia ja ympyrällä kaksi, kuten kuvasta huomaa.


Voku oli matkalla todella raivostuttava, ruunaa sai oikein työntämällä työntää eteenpäin, vaikka takana oli kaksi vapaa päivää. Miestä ei selvästikkään kiinnostanut koulutuuppailu yhtä paljon kuin mammaa. Kentälle päästyä aloimme verkkailemaan rauhakseltaan ravissa tehden ympyröitä ja taivutksia. Olin virittänyt kannukset varmuudeksi, sillä Vokulla on ollut nyt tapana jättää pohje apuni aina välillä huomiotta, joten nyt olin valmistunut. Taivutuksissa ruuna oli hyvän tuntuinen, mutta hieman laiska. Oikeassa kierroksessa huomasin pientä jäykkyyttä, joka jumpattiin kumminkin verkan jatkuessa pois. 

Ensimmäinen ravitehtävä oli mennä ympyrällä nuo kaksi puomia. Ensimmäisellä kiekalla Voku ei edes noteerannut puomeja vaan ajatteli lompsia niiden yli huoletta. Kolaustusten jälkeen alkoivat jalat nousemaan kuitenkin paremmin ja tehtävä sujui hyvin molempiin suuntiin. Aina ei tahdottu saada askelia ihan kohdalleen. Tämän jälkeen testattiin suoralla olevien puomien välit ja muunneltiin niitä sopiviksi. Nekin sujuivat ihan hyvin, mutta sain herätellä Vokua vähän väliä keskittymään itse tehtävään.



Näiden jälkeen yhdistin tehtävät eli ensin mentiin ympyrä ja sitten puomit ( oikeassa kierroksessa) Vasemmassa mentiin ensin puomit ja sitten ympyrä. Voku tuntui jo hieman heräilevän tässä kohtaa ja tehtävät sujuivat ongelmitta, hieman ratsastaja oli jumissa. Kuvia katsellessani huomasin, että istuntani on parantunut hieman nyt kun meillä tuo uusi satula on jo jonkin aikaa ollut. Mullahan on tapana aina könöttää eteenpäin.

Omaan silmään ongelma on paranemaan päin, mutta työtä on vielä. Ravitehtävien jälkeen muokkasin puomit laukka väleihin ja menimme saman kaavan mukaan myös nämä. Ympyrällä Voku oli edelleen tahmea, mutta koki hirveän spurtin suoralla olevista puomeista. Liekkö yhdisti ne ihan oikeaan esteratsastukseen. Minulla tahtoivat aina nuo ohjat olla hieman liian löysät, joita sitten jouduin keräilemään kaulalta vähän väliä. Ainoa selvästi hankala homma meille olivat tänään nostot, Voku vastasi hirveän hitaasti laukka-apuihin ja niitä päästiin sitten työstämään ihan kunnolla.

 Yleensä Vokulla on tosi helppo nostaa laukka, mutta nyt tahmaisuutensa vuoksi ensin tuli ravia ja sitten vasta laukka. Eikä laukka aina meinannut pysyä kasassa, kun miehen olisi mielummin tehnyt mieli kävellä kesken harjoutusten, kun selästä tuli pienikin pidäte. Loppua kohden saatiin kuitenkin muutama todella hyvä nosto ja miehen energia tasokin kohosi loppua kohden hyvin. Kaiken kaikkiaan jäi tosi hyvä maku treeneistä ottaen huomioon, että ollaan tehty kunnon puomitehtäviä varmaa reilu puolivuotta sitten.

Valitettavasti youtube ei tee yhteistyötä kanssani, jotta saisin videon laitettua tänne. Alla on linkki josta pääsette katsomaan viedon. Yritän saada videon näkymään normaalisti blogissa huomenna.

Puomeja






2 kommenttia:

  1. Mikset mennyt Neean kanssa vai onko toi niiden kenttä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole neean kenttä, vaan toisen naapurimme. Missä yleensä kouluillaan :)

      Poista