maanantai 18. elokuuta 2014

Palauttelua

Rehellisesti sanottua hevonen palautui kisoista ratsastajaa paremmin. Aamulla ulos mennessä sain olla haukkana seuraamassa olivatko takapolvet reagoineet. Luojan kiitos mitään en epätavallista ei ilmennyt ja ruuna alkoi riekkua hetken tarhassa kaikki jalat ilmassa. Minä taas olin aivan reporankana eilisien kisojen takia. Oli muuten selkä- ja vatsalihakset kipeitä ja lantio sekä jalat olivat aivan puuna aamulla kun kömmin sängystä ylös. Tuli jotenkin vanha olo...  Puolelta päivin kävin hakemassa Vokun sisälle ja isäni päätti kengittää sen kirotun toisen takajalan.

 Kengittäminen ei mennyt ihan putkeen patellasyndrooman takia. Ruuna tahtoi nykiä jatkuvasti jalkaansa, mikä vaikeutti operaatiota. Onneksi isäni on niin tottunut kengittämään ruunaa, joten hänellä on aina muutama ässä hihassa. Joten nyt ollaan saatu Vokun takajalat kengitettyä ja kyllä huomasi eron kun vertasi uutta ja vanhaa kenkää vierekkäin :) Enää jäljellä on etupään kengitys, mutta sekin pitäisi hoitua tällä viikolla ilman ongelmia. Sillä patella ei vaikuta etupäähän pakko-oireilla, joten Voku on kuin normaali hevonen kun kyse on etupään kengittämisestä. Luojna kiitos :)



Pitihän ne uudet popot käydä testaamassa heti maastossa. Mitään sen kummempaa ei tehty heitettiin pieni noin 30 minuutin käpyttely lenkki. Voku tuntui tosi rennolla ja vetrealta, kuin sillä ei olisi koskaan hypättykkään sillä puhtia ponissa oli niin paljon, että meinasi lähteä mopo käsissä laukkapätkällä. Vanhaa ei ainakaan ikä paina ! Muutamia ravipätkiäkin otetettiin sivuteillä, missä tienpinta oli jokseenkin pehmeää ja sen pienen hurjan laukkapätkän saimme otettua ns. silmukassa, jossa tien on todella pehmeä kesät talvet. Takatulo matkalla meidän piti jäädä ihmettelemään naapurin uusia asukkeja, Vokusta nämä karvaiset otukset olivat todella mielenkiintoisia, että pitihän niille höristä hieman olivathan ne nyt sentään ihan aitoja laamoja. Jokseenkin hellyyttyävän symppis tuo minun karvaturpani.

Kotona sitten pesin ja jätin Vokun hieman piedemmäksi aikaa letkuihin väkertäessäni kaikki sen pöperöt kasaan. Onneksi tänään täytyi tehdä viimeinen satsi hiekanpoisto kuurista ja nyt odotellaan, josko jotain tuloksia alkaisi näkyä. Myös äskettäin ruokintaan lisätty Racing Mash on maistunut pojalle oikeinkin mainiosti. Jalkojen kylmäyksen jälkeen harjasin käärin vielä bäkkäri ruunalle, sekä annoin valkosipulihunajan ja aloe veran suoraan ruutalla suuhun, kunnes vein kaverin yöpuulle odottelemaan iltaruokiaan. ja loppuun vielä muutama kuva lenkiltä, kuvat menevät järjestyksessä koko lenkin kulun suhteen.

Ns. laukkasuora
Sänkkärien välistä kotiin

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kun olet alkanut kirjoittelemaan aktiivisesti blogiin! Heti bloginne noussut suosikkiblogieni joukkoon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tykkäät. Nyt kun saisi vielä tämän tahdin pysymää :D

      Poista