keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sumuista taivuttelua

Ennen kuin menen varsinaiseen asiaan. Tiedoksi kaikelle teille, jotka ette ole tai ehkä jo olettekin huomanneet oikealle sivupalkille on ilmestynyt jotain uutta. Kyllä nyt meidät löytää myös Facebookista, jossa jaamme kuulumisia blogin rinnalla. Joten kaikki vaan tsekkaamaan ja tykkäämään !



Eilen käytiin Vokun kanssa hieman palauttelemassa kisaviikonlopun jälkeen pellolla ilman satulaa. Jotenkin meillä oli koko päivän hirveän sumuista aamulla en meinannut nähdä edes meidän postilaatikolle ja sinne on noin 10 metriä, ja sumuisuutta jatkui koko päivän, mikä näkyy myös kuvissamme. Ennen lenkille lähtöä pääsin vaihtamaan yksin hevoset ja voin sanoa, että sen lauman vaihtaminen ei ole mitään lystiä, kun muu porukka olivat harjotusraveissa. Lopulta sai kuin sainkin hepat vaihdettua alat pestyä. Voku olikin iloksen päättänyt pyöriä jossakin tarhan mutalammikossa ja oli kauniin kuran peitossa. Menihän siinä tovi kun sen kaiken mudan sai raaputettua irti ruunan karvasta, mutta ilmeisesti vain toinen meistä nautti hoidosta ja se en ollut minä. Voku oli pitänyt vaparin maanantaina, joten ihan mielenkiintoani laitoin sille oliivin, jota käytämme koulua vääntäessä.  Kuten kahdesta alemmasta kuvasta voi nähdä, että mukatun ja muokkaamattoman ero on aika iso !




Pellolla ei mitään kummosia tuupailuja tehty, vähän taivuteltiin kumpaankin suuntaan, jakaisessa askelajissa. Käynissä ruuna oli hieman jäykän oloinen, eikä sisäpohje meinannumennä läpi millään. Vasempaan kierrokseen pohje ei meinannut millään mennä läpi. Mutta verryttyään hieman, alkoi ruuna toimia, mutta ei ihan sillä tavalla kuin olisin sen halunnut toimivan. Ravissa oli kanssa sama juttu plus, että kun rupesin hiljentämään ja asettamaan Voku siirty käyntii, jonka jälkeen pysähtyi. Tätä kesti jonkin aikaa ja ravikin oli hieman tahmeaa. Lopulta sain muutamia hyviä pätkiä ja päätin lopettaa siihen tuuppailun. Laukkailin kumminkin molempiin suunntiin rennosti ennen kuin lähdimme kotiin. Tallilla kerroin äidilleni ruunan jäykkyydestä ja hän sanoi, että mari olisi ensi viikolla tulossa hoitamaan tiistaina hevosia ja voisi ottaa Vokun myös mukaan. Mari on hoitanut Voku aikaisemminkin hyvillä tuloksilla ja odotan innolla tiistaita. Blogiinikin saatan tehdä jopa erikoispostauksen tyyppisen jutun Vokun ollessa Marin hoidossa saa nähdä.





2 kommenttia:

  1. Olen jo pitkään lueskellut postauksiasi ja olen huomannut, että sinulla on ihan järkyttävän paljon kirjoitusvirheitä. Mielestäni se on häiritsevää ja raivostuttavaa. Postauksien lukemiseen kuluu huomattavasti enemmän aikaa pähkäillessä sanoja, joista ei yksinkertaisesti saa selvää.
    Tsemppiä sinne suunnalle ja onnea kisamenestyksestä.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Itseänikin häiritsee, kun noita kirjoitusvirheitä tulee aina, joka väliin ja olen yrittänyt päästä tavasta eroon, mutta viellä ei ole onnistunut :) Vaikka yritän tarkistella tekstit aina kirjoittelun jälkeen.

      Poista