lauantai 26. lokakuuta 2013

Koulutuuppailua

Minun  piti julkaista tämä postaus jo eilen, mutta jotenkin minusta se tarvitsi vielä hiomista, joten jätin sen luonnos kansioon. Mutta  kuitenkin olimme eilen siis tuupailemassa koulua Neean/Memmun, Moonan/Toukon & Fiian/Rosellan kanssa. Voku tuntui jo verkassa erittäin rennolta Marin hoidon ansiosta, joten minulla oli hieman suuremmat odotukset tuntia kohden. Sain myös kuvaajan matkaan tosin otoksista ei tullut kovinkaan hyviä, sillä kesken tuupailun alkoi sataamaan kunnolla vettä. Verkkasin Vokun tällä kertaa normaalia pidempään ja teimme paljon ympyröitä, joilla ruuna taipui huomattavasti paremmin, kun viimeksi. Sekä teimme pohkeenväistöä sekä käynnissä, että ravissa, jotka nekin sujuivat pehmeästi pieniä apuja käyttäen. Kun kaikki olivat saaneet omat ratsunsa verkattua aloitimme yhteisellä tehtävällä, joka tällä kertaa oli aluksi ravipohkeenväistöä uralta keskelle ja sen jälkeen väistätimme kaikki yhdessä keskiympyrällä niin, että toinen puoli väistätettiin oikealle ja toinen vasemmalle. Voku onnistui käynnissä pysymään vielä mukana hommassa, mutta ravissa tempo alkoi hävitä ja ruuna siirtyi usein käyntiin. Joten lopetimme tehtävän Vokun kanssa, kun sain ruunan väistämään yhden hyvän pätkän. Tämän jälkeen teimme kaikki hetken omillamme omia ravitehtäviä sekä hieman laukkaa itsenäisesti ennen kuin aloitimme yhteiset laukka tehtävät.

Laukassa Voku tuntui hieman innokkaammalta kuin yleensä, mikä tuotti ympyröillä asettamisessa hieman haastetta. Yhteiset laukkatehtävät aloitimme hyvin yksinkertaisella kahdeksikolla, missä vaihdettiin laukkaa. Voku on viimein alkanut vaihtamaan laukkaa ilman pukkeja ja vaihdot ovat yllättävän sulavia ainakin omasta mielestäni, mutta aina vaihdon jälkeen meinaa mopo karata käsistä, kun ruuna innostuu hieman liikaa. Vaikkakin meille tuli muutama vaihto vielä pienen pukin kautta. Vaihtojen jälkeen aloimme kokeilemaan laukkaväistöjä, joita olemme kunnolla kokeilleet Vokun kanssa kerran tai kaksi jos en väärin muista, mutta kuitenkin ne sujuivat ihan suhteellisen ok, mutta ruuna ei tahdo ottaa takapäätään kunnolla mukaan, joten onko teillä lukijat mitään hyviä vinkkejä. Kysäisin asiasta valmetajaltani, mutta en ole vielä vastausta saanut. Väistöjä tehdessä Voku päätti heittäytyä hieman ilkikuriseksi ja heittää muutaman pukkisarjan, jonka seurauksena minä päädyn kaulalle naureskelemaan.

Väistöjen jälkeen pidimme pienet välikäynnit joiden aikana turisimme kaikkea mahdollista tyttöjen kanssa, kuten esim, mitä kaikkea olimme ostelleet Horzelta ja Walstenilta torstain raveista. Sekä vahvistimme päätöksen, että molemmat meistä (Neea ja Minä ) aiomme alustavasti osallistua Amatour tour 2014, jos vaan on hepat kunnossa ( Ja koetaan, että ollaan valmiita siihen ). Keskusteluiden jälkeen siirryimme taas harjoitusten pariin tällä kertaan päätimme tehdä laukan lyhennyksiä ja pidennyksiä keskiympyrällä. Laukan pidentäminen ei ole koskaan ollut Vokulle ongelma vaan se kompastuskivi on lähinnä ollut nuo lyhennykset, joissa se ei tahdo keskittyä kunnolla varsinkin tänään, kun sillä oli niin paljon energiaa lisäykset sujuivat vaivattomasti, mutta lyhennyksissä sai oikeasti tehdä töitä niin ratsastaja kuin hevonen. Tuloksena oli kuitenkin hyvä laukkalyhennös ja tyytyväinen mamma. Kun olimme kaikki saaneet tehtävästä hyvän suorituksen huokaisimme syvään ja annoimme pitkän ohjan ja lopetimme siihen.

Yritin itse kovasti kiinnittää huomiota tuupailun aikana omaan istuntaani, joka tunnetusti on hieman könöttävä, mikä johtuu siitä, että joskus aikoinaan istuin niin, että ylisuoristin selkääni, jonka takia se alkoi reagoida ja kipeytyä. Minkä takia minulle kehittyi pahatapa könöttää, joten tänään yritin istua jopa hieman liioitellun takana, valitettavasti suurinosa kuvista missä istuntani olisi ollut hyvä olivat aivan tärähtäneitä, joten pyydän anteeksi kuvissani näkyvää könötystä, varsinki ravissa.

Väistöjä harjoittelemassa





Pukin jälkeinen kaulalla oloilu

8 kommenttia:

  1. Sinnä ja Voku & Amateur Tour 2014, älä viitsi naurattaa :'DDD Noh, ehkä silloin jos oppisit hyppäämään kunnolla, tällä hetkellä vain nolaisit itsesi tuon istuntasi kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii voihan se olla niinkin. Katellaan miten harjoitukset alkaa sujumaan, tavoitteitahan on aina hyvä olla :D

      Poista
  2. Kuka tuossa Vokun takana on yhdessä kuvassa tuo hevonen ?
    Todella kauniin näköinen !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaverin suokki Touko, jonka kanssa memmun ohella duunaillaan yhdessä.

      Poista
  3. satutteko tietämään että tarvitsee 9 puhdasta rataa peräkkäin ennen kuin pääsee edes hihssin karsintoihin.. :D ? teillä on vielä pitkä matka sinne. Oletteko mielestäsi yhtähyviä ratsastajia neean kanssa ? ja kai ymmärrät että memmu on vähän tasokkaampi kilpahevonen kuin voku ja paljon pidemmälle edistynyt mitä nyt teijän blogeista olen lukenut ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satun tietämään, kun tämä juuri Neean kanssa tarkistettiin. Ei ei olla yhtä hyviä, sillä teknillisesti ja muutenkin Neea on minua tasokkaanpi enkä sitä käy kieltämään. Tottakai tiedän, että Memmu on todellakin tasokkaampi poni kuin oma pelini, sen hän nyt näkee ihan suoraan, mutta tavoitteitahan on hyvä olla, vaikkei koskaan sinne päästäiskään :)

      Poista
  4. olisiko vaikka hyvä aluksi laittaa tavoitteet hieman matalmmalle kuten vaikka alue kisojen voitto ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on myös meidän listalla. Ekana on, että päästään edes aluekisoihin, joka toteutui tänään ja seuraavana on sijoittuminen ja sitten voitto, mutta tuo on semmoinen "haave", joka ei välttämätttä ei edes koskaa toteudu :)

      Poista