tiistai 15. lokakuuta 2013

Graniahoitoa

Huurr... Päivät sen kun kylmenevät ainakin meillä päin on ollut jo kahtena aamuna vesilätäköt ja tarhojen juoma-astiat jäässä ja pihattojen sekä autojen katoilla on ollut huuretta, miten teillä ? Onko teillä ollut jo aamupakkasia ? No aamun kirpeudestä huolimatta Voku vietteli tänään vapaapäivää, koska Mari tuli aamusta hoitamaan ruunan ja muutaman muun tallin hevosen. Voku oli vuorossa toisena, joten se ei kerennyt ulos heti aamusta. Hoito, jota Mari hevosille tekee on graniahoito ( En ole ihan varma, miten sana kirjoitetaan ), mutta kuitenkin hoidon idea on, että hoidin aikana hevosen elimistö parantaa itse itseään. En oikeasti tiedä, miten hoito "toimii", mutta jokaisessa hoidetussa hevosessa on nähty heti positiivisia tuloksia. Mari huomasi heti, että Voku oli takapäästä vinossa ja pyysi minuakin katsomaan. Ja jopa minä huomasin, että polle oli vinossa. Syyksi löytyi vinossa oleva ristiluu, joka on luultavasti tullut, kun ruuna on liukastunut tarhassa tai näin Mari ainakin epäili. Lisäksi Vokulla oli kieliluu liian ylhäällä, joka voi kuulemma johtua huonosta nielaisusta, mikä luultavasti tapahtui samaan aikaan, kun ristiluu. Sekä oikeassa ohimossa oli jotakin häikkää. Istuskelin ruunan käytävällä kanssa käytävällä ja seurasin, koko hoidon ajan. Vokusta reaktioita oli kiva seurata, miten ruuna alku hoidon aikana kiukutteli eikä meinannut pysyä paikoillaan, mutta heti, kun Mari sai ristiluun paikoilleen niin Voku rentoutui heti ja jopa pojan alahuuli alkoi lerputtaa, mikä ei usein  lerputa. Ja meinasi Vokulle tulla uni jo melkein silmään ja pää alkoi nojautua käytävän naruja vasten.
Pyydän jo etukäteen anteeksi huonoista kuvista, mutta kamerani ei oikein suostunut tekemään yhteistyötä tallin loisteputkivalojen kanssa, joten olkaa armollisia.
Voku oottelemassa hoitoa



Hoidon jälkeen Voku oli paljon rennomman oloinen ja Mari käski minun piti laittaa ruunalle loimi, sillä hoidon jälkeen hepoille tulee yleensä kylmä sekä hän myös painotti, että minun oli huolehdittava, että juotan Vokua tämän päivän todella ahkerasti. Sillä hoito on hevoselle itsessään raskasta ja saa sen kuivumaan helposti. Joten juottelin Vokulle melassia noin kolme ämpärillistä plus lisäsin vielä juomaan Valon elektrolyyttejä, jotka tasapainottavat suolojen saantia. Mari kehotti, että menisin vielä kävelyttämään Vokua narusta, jotta se saisi veryteltyä lihaksia. Joten otimme kameran mukaan lenkille, jonka varteen varustin Hennan. Lenkin aikana Vokulle iski hirveä nälkä, jonka takia pojan oli pakko syödä, joka ikisestä puskasta luvan kanssa tai ilman. Vokulla on vielä huomennakin vapaa, joten toivotaan, että hoito tehosi ja Ruuna palautuu normaaliksi ja pääsemme jatkamaan treenejä.


6 kommenttia:

  1. Mikä Vokun säkäkorkeus on? Ihanan näköinen hevonen :)

    VastaaPoista
  2. Onko Voku niin pieni? Omaan silmään näyttänyt jotenkin paaljon isommalta! :D

    Meilläkin on jo aamusin tarhojen vesikupit jäässä, ei jotenkaan yhtään innosta että taas saa alkaa lämmintä vettä aamusin tarhoihin kantamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se ole oikeasti hirveen korkee, mikä tuottaa aina mulle hieman "henkisiä" ongelmia, kun ite tykkää noista kaapin kokosista polleista. Joo meilläkin hirvee homma viedä takakarsinoihin ämpärirräin vettä plus sit tarhat :D

      Poista
  3. Tosi kiva postaus:) ihanii kuvii ja hyvii tekstii! ja liiian söpö tuo heppa
    http://training-diaries.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käväisin blogiassasi ja kiinnostui positiivisesti, joten liityin lukijaksi :D

      Poista