sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kouluvalmennus

Alkuviikko otettiin rauhallisesti ja varman päälle, sillä isi oli vienyt tallin hevosesta kouvolan klinikalle veriä ja suurimman osa hevosista oli tulosten perusteella kipeitä. Vokusta ei viety vielä tuolloin veri, mutta ajattelin, että otetaan varman päälle ja mennään vähäisemmällä liikunnan rauhallinen maasto ja narun perästä kävelyttelyä. Torstaina sitten vietiin toinen erä veriä klinikalle missä oli myös Vokun veret ja odottelin tuloksia hermotuneena, sillä meillä ei ollut tallilla kuin 4 tervettä hevosta. Ilokseni Vokun arvot olivat olleet hyvät paitsi, että sillä oli hemoglobiini hieman alhaalla, mutta muuten ruuna on terve kuin pukki ! Jätin kuitenkin ilmoittatumasta koulukisoihin, mitä kaavailin viime viikolla, kun tuota tautia on tallilla. Kysyin vielä eläinlääkäriltä haittaisiko jos veisin ruunan viikonloppuna kouluvalmennukseen. Hän ei nähnyt siinä mitään ongelmaa, joten laitoin Tanjalle viestiä, että miten olisi valmennus.

Sovittiin valmennus tänään klo 12.00 ja otin Vokun rauhakseen käytävälle, kunnes kuulin kilinää takakaviosta. Pojalla oli toinen takanen lähdössä irti eikä isi ollut paikalla, jotta oltaisiin saatu kenkään pari naulaa pitämään se paikallaan. Joten ei siinä auttanut muu kuin ottaa hohtimet pieniin kätösiin ja alkaa ottamaan molemmista takasista kengät pois. Poiko on muutenkin jo sen verran pitkässä kaviossa, että ei haitannut kenkien pois otto mitenkään. Patellasyndrooman takia jouduttiin hieman taistelemaan kenkien kanssa ja jouduin pyytämään äitiä apuun, jolloin saatiin yhteis tuumin kengär pois ja pääsin varustamaan pullaa. Kentälle päästyämmme verkkailtiin vapaasti, jonka jälkeen aloitettiin tekemään kahdeksikkoa kevyessä ravissa. Tässä kohtaa Tanja pääsi korjailemaan minun asentoa ja Voku alkoi pikku hiljaa rentoutua.





Seuraavaksi tehtävään lisättiin keskellä käynti siirtyminen, mikä tuotti aluksi minulle ongelmia sillä en aina saanut suoristettua Vokua ajoissa ja siirtymiset menivät liian pitkälle ja vasempaan kierrokseen Voku oli hieman jäykempi. Seuraavaksi tehtävää vaikeutettiin vielä hieman niin, että L ja C piti tehdä käynti siirtymiset ja keskelle pysähdys. Voku tuntui tosi hyvältä tehtävän aikana se malttoi odottaa minua ja ei rankaissut hirveästi omista virheistäni. Saatiin myös hyviä vinkkejä miten päästään parantamaan noita meidän siirtymisten kanssa jotta saataisi niistä joskus nättejä. Jatketiin kahdeksikolla myös laukka tehtävää ensin oikeaan kierrokseen niin, että vain toinen puoli ympyrästä otettiin laukkaan ja toinen rauhallista ravia. Tanja joutui aina välillä huomauttelemaan, että katse eteen kun jäi haahuilemaan ja tuijottelemaan Vokun niskaa.

 Tässä kohtaan ajatteli, että kohta palaa mieheltä käpy. Ensimmäisellä kerralla meinasi, että mehän tehdään vaihtoja ja oli jo vaihtamassa, kunnes selästä tuli käsky, että otetaanpas ravia. Ruuna siirtyi hieman vastetahtoisesti raviin ja mulkaisi minua syyllistäen. Seuraavalla kerralla siirtymisvaiheessa poika meinasi lähteä livohkaan heti tilaisuuden tullen. Joten muokattiin tehtvää hieman, että otettiin vielä muutama askel käyntiä ennen kuin siirryttiin kevyeeseen raviin. Jolloin Voku alkoi odottamaan jo minua siirtymissä. Toinen puoli sujui myös hyvin nostot olivat aluksi hieman hitaita, mutta pirityivät siitä muutaman yrityksen jälkeen.


Lopuksi tehtiin vielä avotaivutusta käynnissä ja minun oli huikattava, etten koskaan ehtinyt oppia sitä ollessani ratsastuskoulussa, sillä jätin sen samoihin aikoihin kun sain Voku. Ei siinä mitään Tanja opasti kädestä pitäen miten homma toimii ja me tehtiin. Ensin tehtiin H:sta voltti jonka jälkeen otettiin avoa ja aina kun homma levisi tehtiin uusi voltti ja jatkettiin. Muutamia pätkät Voku tuli tosi hyvin ja minä kehuin miestä maasta taivaisiin. Muutenkin valkasta jäi tosi hyvä fiilis. Heppa oli hyvä ja minä sain hyvin vinkkejä miten korjata omaa ratsastusasentoa.


Video tulee huomenna !

2 kommenttia:

  1. Sun jalkkarit näyttää aavistuksen liian lyhyiltä tohon koulusatulaan. Kokeilepa mitä istunnallesi tapahtuu, kun pidennät vaikka kahdellä reiällä. Varsinkin kahdesta alimmasta kuvasta näkyy, että jalka voisi laskeutua suoremmin alas, jos jalustimet olisi pidemmät. Voi olla että saisit paremman istunnan, nyt noilla jalkkareilla se menee vähän tuolimaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkkauksesta täytyypä säädellä ne sopivammiksi :)

      Poista