sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kaikenlaista päivittelyä

Äh alkaa pikku hiljaa ärsyttämään, kun ei tämä aika ei enää riitä mihinkään ja pivät loppuvat kesken joka kerta. Joten joudun nyt kasaamaan täämmöisen isomman postauken.

Torstai:

Oli varannut meille kentän, jotta päästäisiin kunnolla vääntämään pitkästä aikaa. Ja päivän teemanahan olivat kulmien ratsastus ja tiet. Käynnissä kulmien syvä ratsastaminen ei tuottanut minkänlaisia ongelmia, mutta voltilla taivuttaminen oli hieman jäykähkön oloista. Ravissa yllätyin, kuinka Voku oli jähmeä paremmalta puoleltaan, mutta asettuin tyytyväisenä huonommalta puolelta, jos ymmärrätte mitä yritän sanoa ? Myös kulmien ratsastus vaati nyt enemmän sisäpohjetta ja ääntä, ettei vain tiputtanut käyntiin. Taivutin myös ruunaa pääty ympärällä, jonka jälkeen se alkoi jo hieman joustaa. Laukassa jatkoimme samaa linjaa eli kulmat, nostot ja keskiympärä. Keskiympyrällä saatiin todella hyviä puhtaita nostoja suoraan käynnistä ja laukkakin saatiin ratsastettua rauhalliseksi, jolloin ruuna asettuikin hienosti aina välillä sisälle.

Kulmat vaativat taas hieman lisää tarkkaavaisuutta, ettei vaan tipahtanut raville. Vokun olisi tehnyt mieli monesti oikoa ne tyhmät kulmat, jonne minä vaadin sitä menemään. Lopulta saatiin molemmilla puolilla ratsastettua kokonainen kierros ilman rikkoja ja samassa laukan tempossa, joka ikinen kulma hyvin. Tähän oli siis hyvä lopettaa, loppu verkassa ruuna oli jo rento ja asettui hyvin. Viellä ennen kuin lähdettiin kotiin minun piti siivota kenttä, joten menin hakemaan talikon sitä varten, mutta takaisin tullessani Voku odotteli minua kiltisti ja juuri, kun oli ottamassa ohjaksista kiinni. Kuulin vinkaisun ja näin hevoseni perän lentävän ylä ilmoihin ja sen jälkeen ruuna veti semmoista showta hetken ajan, kunnes seisahti keskelle kenttään ja hölkkäsi luokseni.

Launtai:

Piti lähteä vermoon Amigon kanssa  ja pakkastaaha oli kuuluisat -18 astetta, joten kerros pukeutuminen oli todella hyvä juttu. Saavuttiin radalle aikaisin, joten minulla oli todella paljon aikaa laittaa heppa rauhassa valmiiksi. No eihän siinä kauaa nokka tuhissut, kun oli amppari valjaissa ja oli aika lähteä lämmitykseen. Itse en mennyt seuraamaan lämppäriä, koska jouduin organisoimaan toimintani niin, että minun olisi mahdollisimman helppo purkaa ja pakata hevonen, kun se tulee startista. Kun amppari sitten saapui lämpästä, niin tuli kysyttäa lämppäri kommenttia ja ohjastaja vastasi " ei ollut ihan niin terävä kuin eilen kotona" ( Minä: DAMIT).  No ei siinä muu auttanut kun lähteä startiin.

Juoksu <---- tuolta voit nähdä Amigon juoksun. Lähtö 2 numero 8.

Juoksut ei menny tänään ihan putkeen kun tilat loppui kesken ja hevonen oli muutenkin vähän huonon oloinen, joten seuraillaan sitä pari päivää, että mikä tilanne.


Ja viimeinkin saan laitettua tänne ne cup-finaalien kuvat.


2 kommenttia:

  1. Kun hyppäät , niin miten olet noin vinossa hypätessä .. Ja mitä sait kun cupin voitit vai voititko ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota juu yleensä en hyppää noin, mutta tuolloin Polle kävi hieman kuumana joten mullakin meni vähän pasmat sekaisin. Ja cup- finaaleissa oltiin tasa pistein kakkosia :D

      Poista