maanantai 23. heinäkuuta 2012

Erikoispostaus- Muut murmelit

Voku sai pitää tänään viellä vapaan, kun itse olin aivan poikki kunkkareitten jälkeen. Mutta en minä sentään koko päivää nukkunut, syönnyt ja katselut tv:tä. Herätys oli kumminkin klo 11.00, kun piti ruveta kuvaamaan materiaalia tämän päivän postausta varten. Joten serkun kanssa kavuttiin ylös sängystä ja suuntana oli talli.
     Tämän päivän postaus tulee kuvina, koska ajattelin sen olevan helpompi. Myös minun kannaltani ja teidän tietenkin, joten en jaksanut vääntään videota. Tämän päivän aihe on mamman muut murmelit eli muut hoitohevoseni. Kaikki ovat jo tutustuneet Amigoon, joten jätän sen esittelyn nyt väliin.

Aloitetaan 10-v ruuna Turon tanella. Kuten mistä jo voi huomata isänä on Turo. Tane on yksi murmeleista, vaikkei siitä kukaan oikeasti pidä paitsi minä.
    Luone: Tane on hieman kiukkuinen ja näyttää yleensä hapanta naamaa jos menee karsinan ohi jne. Mutta ei kumminkaan potki tai muuta pahaa. Mutta kun Tanen oppii tuntemaan siitä tulee oikein mussuteltava pehmo. Ainoa oikeasti huonopuoli Tanessa on se ettei sille voi korottaa yhtään ääntä tai muuten se heti lähtee viemään sinua taluttaessa. (esim. käytävältä karsinaan ).
    Ratsastettavuus: Tanella on alettu vasta ratsastamaan, mutta toimii hommassa yllättävän hyvin. Muutama este ollaan maastossa hypätty ja ruuna on hoksannut homman oiken nopeasti. Askeleet tanella ovat isot ja ravi heittää mukavasti ylös päin. Maastovarma ja muuten mukava.




Seuraavana esittely vuoron saa vasta 3-v ja huumorilla höystetty lv-r Ghost Boy "valto". Valto on muruista se ilkikurinen vauva, joita ei ole pidetty kunnolla kurissa ennen meille tuloa. Tahtoo aina tulla puremaan leikillään ja kerjäämisessä se on melkein yhtä paha kuin omani.
Luonne: Kaiken tuon ilkikurisuuden alta on myös näinä viimesinä viikkoina näkynyt myös herttainen ja huomion kipeä vauva. Valto on muuten peruskiltti ja mussuteltava poika, mutta jostain syystä sillä on paha kottikärry fobia.
Ratsastettavuus: Valtolla ei olla viellä ratsastettu.

Sitten on 4-v ruuna Voimavirta Jii eli Ville. Ville on esiitynyt muutaman kerran, mutta nyt pääsette tutustumaan heppaan ihan kunnolla.
Luonne: Ville on hieman arempaa sorttia, eikä siksi ole mikään kamala hössöttäjä. Ville on muutekin heiman passiivinen hevonen, se ei tule kerjäämään herkkuja tai pukkailemaan selästä vaan se seurailee raukseltaan ympäristöään. Muuten Ville on hellyyttävä ja helppo käsitälle, johon jokainen on rakastunut tähän mennessä.
Ratsastettavuus: Ville on myös ratsastaessa hieman arka. Pelkää selkään nousua ja sitäkin enemmän alas tuloa. Ratsastaessa on myös hirveän herkkä jaloille ja saataa sinkoilla jos esim nostat jalkaa kuveeta kohti pyyhkäitessä paarman pois samoin pelkää heiman ryntäisiin koskemista oaarmoaj hätistellessä. Villellä on hypätty hieman ja osa on ollut onnistuneitakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti