sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Jokaisen esteen takana on kaksi vaihtoehtoa

Nyt on takana kauden ekat kisat, vaikka ei saatu tälläkertaa ruusuketta, mutta fiilis oli silti katossa. Aloitimme jo varhain Vokun laittamisen, ettemme vain myöhästyisi. Saavuimme kisapaikalle ajoissa ja ilmoittautumisen jälkeen otimme Vokun kopista ja varustimme sen. Ruuna oli hieman kärsimätön ja hermostunut ennen kuin pääsimme verkkaamaan maneesiin. Kisat pidetiin tallin uudella kentällä ja verkka oli sitten maneesissa. Vokuoli verkassa todella hyvän tuntuinen otimme vain muutaman verkka hypyn sillä ruuna ns. lensi esteiden yli. Radan kävelykin meni multa hyvin, rata oli aika helppo opetella, se sisälsi pitkiä matkoja esteiden välissä ja sisälsi yhden sarjan.

Lähdimme matkaan 8/15 ruuna teki ensimmäisen kolme estettä hyvät hypyt, mutta 4 esteelle tuli todella huono hyppy ja olin tipahtaa kyydistä, mutta jotenkin sain tasapainoteltua itseni takaisin satulaa ja matka jatkui. Jo radan alku vaiheessa huomasin, että kentän pohja oli todella huono. Pehmeä ja upottava ja olin kuullut kuinka muutkinluokan ratsastajat olivat valittaneet siitä suorituksensa jälkeen. Meltäkin meinasi mennä perusradalla jalat solmuun, vaikka vauhti ei ollut kummoinen. No pääsimme kuin pääsimmekin uusintaa ja se menkin ihan hyvin saimme ainoastaan 4vp ja kaikki näytti hyvältä, kunnes tulimme viimeiselle esteelle. Ruuna teki hyvän hypyn, mutta tunsin ruunan laskeutuessa maahan, että pohja oli huono ja ruunalla meni tasapainon. Löytääkseen tasapainon runa ampaisi vasemmalle ja minä oikealle. Ja kuinkas kävikään edes minun sirkustaidollani en pysynyt kyydissä vaan kirjaimellisesti söin hiekkaa. Seuraavaksi keräilin itseäni hiekasta ja Voku viipelsi vapaana ja meni esittelemään itseään yleisölle. No ainakaan se ego ei loukkaantunut. Muut kisaajat odottelivat minun reaktiota. Tässä kohtaa repesin äänekkääseen nauruun ja kävelin kohti Vokua, joka oli otettu kiinni. Ensimäiset sanat jotka sain naurultani sanottua olivat " Voi kulta sinun kanssasi"
Oltiin me kumminkin 5/18 joten jäimme ilman ruusuketta. En kyllä tiedä miten se oli mahdollista, mutta kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen Ruunaani ja nyt vain nokka kohti uusia haasteita.

Voku odottelin vuoroaan

2 kommenttia: