maanantai 22. syyskuuta 2014

Show-näyttelyt

Eilen soi kello jo 8 tai oikeastaan olin taas torkkunut jo 6 asti odotelleen herätyskellon soivan. Ilmeisesti meillä oli ollut tallilla jonkin sortin karkaamis yritys. Kyseessä ei sentään ollut Voku, vaikka itse kyllä olisin veikannut, että tämä vanha kettu olisi ottanut ja lähtenyt aamulenkille ilman minua. Pysyttiin kuitenkin tosi hyvin aikataulussa eikä minulle tullut sitä yleistä panikointi juuri ennen lähtöä. Huomasi Vokusta heti, että nyt ollaan lähdössä jonnekin ihan muualle, kun satula ei lähde mukaan. Ruuna kuitenkin matkusti todella hyvin koko matkan, mitä nyt pieniä kolautuksia tuli aina silloin tällöin.

Paikalle saavuttua käytiin ilmoittautumassa ja vilkaistiin verkassa olevia oreja. Löytyihän sieltä tuttujakin nimittäin entinen valmennettavamme Esu kierteli lämmityskehässä yhtä komeana, kuin ennenkin. Hetkellisten kuulumisen vaihtamisen jälkeen suunattiin ottamaan Voku kyydistä pois ja lähdettiin verkkakehään, sillä meidän luokka oli heti oriiden jälkeen. Voku käyttäytyi tosi hyvin verkassa vaikka otimme käyntiä ravi sekä esittämisasennot ( huom myös peräkanaa ). Pian olikin ruunien vuoro osallitusjia oli vain kolme, sillä yksi oli jäänyt pois.




Me päästiin ensin kehään, Voku oli tosi mallikaasti ja tuomari tykkäsi ja kehui ruunaa kovasti. Ja luokan päätteeksi tuomari julisti Vokun luokkavoittajaki ja I p. ruunaksi. Kysyi vielä palkintoja jakaessa, että onko ruuna oikeasti niin miellyttävä kuin se antaa ymmärtää. Meinasin sanoa, että mies on todella vieraskorea, mutta päädyin hymyilemään ja nyököttelemään. Tuomari kysyi myös ollaanko me kavereita ? Ja tähän vastasin nopeasti, että ollaanhan me. Johon hän vastasi, että sen huomaa miten ruunaa tarkkailee koko ajan minua ja minun liikkeitäni sekä mukautuu niihin nopeasti.

Lopullisessa pöytäkirjassa luki näin:

- Hyvä rotuleima
- Hyvä ilme
- Kevyt kaula, jossa hyvä ylälinja
- Vahva lapa
- Korkea säkä
- Syvä runko
- Luisu pitkä lautanen, vahvat reisilihakset
- Jaloissa hyvä luusto
- Kjt lyhyet vuohiset
- Käynnissä tj länkinen ej kerii
- Raviliikkeet suoremmat
- Käynti saisi olla matkaa voittavampi
- Ravissa hyvä mekaniikka
- Hevonen on esitetty hyvässä kunnossa.







Luokkavoitto tarkoitti sitä, että jatkoimme BIS:siin, joten jouduimme odottelemaan jokusen tovin. Paikalla oli toinen toisiaan nätimpiä suomenhevosia ja joka luokanvoittaja tuli olemaan meillä paha vastus. Lopulta kun Best in show kehä alkoi Voku oli jo hieman hermostunut kaiken odottelun jälkeen, mikä näkyin kehässä pörheänä käytöksenä. Pikku hiljaa tuomari alkoi karsimaan hevosia kehästä ja toivoin, että älä tule tänne älä tule tänne ?

Ensin edestämme lähti hevonen ja pian myös takana ollut poistui ja huomasin, että meitä ei ollut, kuin neljä jäljellä. Tuomari joutui hetken pohtimaan kuka poistuisi kehästä. Valitettavasti se osui meihin, vaikkakin tuomari sanoi, että todella piti ruunastani ja olimme hyvä pari ja kisa oli tiukka. Itse olin todella tyytyväinen sillä onhan 4 sija 46 osallistujasta aika hyvä verrattuna, että viime vuonna emme edes päässeet jatkoon.




2 kommenttia: