maanantai 15. syyskuuta 2014

MRA seuraesteet

Elikkäs eilen käytiin Mäntyharjussa hyppäämässä ja homma meni sitten täysin harakoille. Aamu alkoi vielä suht hyvin itse en kuitenkaan saanut nukuttua kunnolla 5 jälkeen. Sillä heräsin sohvalta telkkarin ääniin olin siis kirjaimellisesti sammunut alakerran sohvalle puhelimen kanssa. Johon kaverini oli yrittänyt soittaa monen monta kertaa ( Kyllä puhelin oli äänellä ja maksimi kovuudella) enkä ollut kuullut sitä. Loput tunnit nukuin pätkä unta kunnes en jaksanut enää ja päätin käydä keittämässä aamukahvit. Voku oli vielä kotona tosi rauhallinen ja kiva laitella valmiiksi sekä pysyttiin tosi hyvin aikataulussa, kunnes alamäki alkoi.

Voku matkusti tosi huonosti menomatkan ja takatulomatka oli vielä hirveämpi jatkuvaa kaivamista ja heijaamista ennen kuin tunnin rymyämisen jälkeen jaksoi hieman rauhoittua ja heijailua tuli vähemmän. Paikalle saavuttua käytiin ilmoittautumassa ja juomassa kahvit sillä oltiinkin jopa hieman etuajassa joten aikaa oli katsella muutaman 70 cm ratsukon suoritukset. Kentän pohja näytti silmään tosi hyvältä ja sääkin suosi meitä, sillä viimeksikin kun oltiin täällä ilma oli tosi hieno, mutta meidän luokan kohdalla vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Rata oli suht helppo molemmissa luokissa vaikkei sama ollutkaan. Aluksi kävin Vokun kanssa läheisellä hiitisuoralla ravailemassa ja laukkailemassa, sillä isi oli kävelyttänyt Vokua sillä välin, kun itse kummastelin rataa.



Otettiin muutamia pysähdyksiä, mitkä eivät tahtoneet mennä millään läpi, joten päätin äkkiä, että otetaampa martingaali kokonaan pois. Tämän jälkeen Voku tuntui paremalle ja päästiinkin sitten verkkaamaan kentällä. Hyppyjä otettiin muutama kumpaankin suuntaan ja ne onnistuivat hyvin ja muutenkin verkasta jäi hyvä maku suuhun. Joten siirryttiin jännittämään omaa vuoroa. Radalle tullessa Voku muuttui jotenkin tosi hermostuneeksi eikä tuomarin tervehtimisestä meinannut tulla mitään.

 Lähtömerkin saatua suuntasimme ensimmäiselle esteelle, joka oli yksinkertainen oranssi/valkoinen pysty, mitä Voku päättikin sitten pelätä hullunlailla. Sama jatkui vielä toisen ja kolmanen esteen kanssa. Kolmosen olisin vielä voinut hyväksyä sillä este oli erikoiseste, muttei mikään sellainen, mitä ei oltaisiin koskaan nähty. Loppu rataa kohden meno parani ja päästiin jopa uusintaa, missä kylläkin tuli yksi puomi alas tokavikalla esteellä. Videoita katsoessa huomasin Voku tekevän pienen raviaskeleen juuri ennen estettä, jonka vuoksi tultiin hieman liian lähelle ja takajalat nappasivat puomin mukaan.

90 cm oli täysi pettymys minulle sillä ruuna suoritti ala-arvoisesti. Verkassa kielsi kolme kertaa jonka jälkeen hyppäsi. Kuitenkin kusi heti hypyn jälkeen, joten kiellot saattoivat johtua siitä ( Muutaman kerran aikaisemminkin kotona tehnyt) Radalle tullessa alkoi hirveä pään heittäminen ja jopa kakaramainen käytös. Pilli vihelsi ja me lähdettiin matkaan ensimmäinen este ok:sti ja toiselle tuli hyvä hyppy. Toiveikkaasti lähdettiin kohti kolmosta, jossa yllätyksekseni Voku päätti vetää liinat kiinni ja liuttiin päin esteettä.

 Hetken jouduin miettimään, että mitäs hittoa nyt tapahtui. Koskaan ja nyt tarkoitan koskaan ei ole ruuna tuollaista tehnyt, niin jätti kyllä kylmän päälle. Saattin merkki jatkaa rataa ja lähdettiin kokeilemaan uudelleen. Voku meinasi kieltää uudelleen, mutta jotenkin päästiin yli ja jatkettiin neloselle, minkä senkin meinasi ryökäle kieltää, kunnes sitten vitosella meni taas liinat kiinni ja kuulin " Ratsukko joudutaan hylkäämään kahden tottelemattomuus virheen takia" Itselle tuli hieman lannistunut olo ja piti miettiä, mitä tuli tehtyä väärin. Lopulta tulin siihen tulokseen, että lisää vaan reeniä niin ehkä se siitä vaikeudethan on tehty voitettaviksi vai miten se nyt menikään.Älkää kysykö miksi videoi loppuu 4 esteen jälkeen, itse kysyin samaa ja vastaukseksi sain, että kuvaajalta oli mennyt napit sekaisin.


Onko teillet tullut koskaan kieltoja, mitkä tulevat aivan metsästä etkä tiennyt hevosesi edes pelkäävän sitä perusestettä ?

4 kommenttia:

  1. Minusta teidän täytyisi treenata vielä paljon enemmän,koska teidän meno on miten sen nyt nätisti sanoisi.. treenatkaa vielä paljon ennenkun jatkatte kisaamista! Suosittelen myös että lyhennät jalustimiasi että pääset paremmin hyppyihin mukaan ja suosittelen myös laskemaan askeleet esteiden välillä niin säilytät tasasen rytmin koko radan ajan eikä tule puolikkaita askelia ja jos niin käy niin tee selkeästi aikaisin ratkaisu että ratsastatko eteen vai otatko kiinni! Käy ihmeessä kunnon valmentajan opissa niin saat neuvoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo tässä kohtaa ajatellut että jätetään kisaaminen vähemmäĺle ja keskitytään treenaamiseen, että saataisiin kaikki mainitsemasi ongelmat korjattua. Valmennuksia ruvetaan ottamaa tasaiseen tahtiin nyt syksyn aikana :) jotta ensi kausi menisi paremmin

      Poista
  2. Hevosesi tekee outoja pysähdys hyppyjä ja ristilaukkaa joitain pätkiä , mistä moinen johtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ristilaukkojen kohdalla olen itsekkin miettinyt samaa, koska koti treeneissä harvemmin sitä tekee. Luultavasti kisatilanteessa hermoillessani unohdan välillä pitää laukkaa tietyllä tavalla yllä jolloin ruuna heittää ristille. Pysähdyshypyt taas johtuvat luultavasti siitä ettei saa ratsastettua ruunaa ns. Täydellisesti esteelle sillä kisatilanteessa on aika raskas kädelle :) mutta kuten edelliselle anolle vastasin nyt keskitytään korjaamaan kaikki nämä virheet ja jätetään kisaaminen tauolle :)

      Poista