maanantai 28. heinäkuuta 2014

Meidän rutiinit

Kuten kaikilla heppailijoilla myös meillä Vokun kanssa on tietyt rutiinit mitkä suoritetaan päivittäin ja ajattelin avata niitä hieman tässä postaksessa. Koska me ei olla Vokun kanssa tehty oikein mitään hirveän mielenkiintoista. Ainoa ilmoittamisen arvoinen asia on se että tallimme lähtee ensi viikonloppuna Porin kuninkuusraveihin kolmella hevosella. Äitini oma Passion dream juoksee sunnuntaina. Tallin toinen juoksija Jottei lähtee matkaan lauantaina. Ja tallin ykköstykki Vieskerin Valo kilpailee itse päälähdossä, joten muistakaa kannustaa meitä :)


07.15.Kuulen kuinka ovi kolahtaa ja tiedän äitini menneen ruokkimaan hevoset, joten se tietää, että minulla on vielä 30 minuuttia aikaa torkkua, joten vaivun peiton alle.

07.45 Äiti huutaa alakerrasta, että nyt ylös. Raahaudun alas juon kupin kahvia ja syön vähän jotain. Jonka jälkeen suuntamme koko porukka talliin.


08.15 Alan viemään karvakorvia ulos. Yleensä Vokukin menee jo tässä satsissa ulos syömään aamuheinät ja harrastamaan aamujumppailut, joita itse en ole  nähnyt vähään aikaan. Tässä satsissa pääsevät tarhailemaan kaikki ne hevoset joille isäni on merkannut listaan ajoa, ratsastusta taikka hiittiä, että ne ehtivät olemaan ulkona ennen liikuttamista. Sillä normaalisti tallilta löytyy vähintään 8 liikutettavaa hevosta ja maksimissaan se 21.

08.40 Loputkin karsinat on siivottu ja minulle löydään kottikärrit käteen purun kärräystä varten. Meillä purutetaan joka toinen päivän, joten vietän suuren osan aamusta siellä :) Sekä käyn tarkistamassa tarhojen vesi- ja heinätilanteen ja korjaan sitä tarvittaessa.


09.30 Viimeinkin kaikki karsinat purutettu, jonka jälkeen pääsen siirtymään varustehuoneeseen, jossa pesen/pyykkään edellisen päivän starttikamat, jos sellaisia löytyy. Ja jos aikaa löytyy niin pyyhkäisen Vokun varusteita.

11.00-12.00 Kello onkin jo noin paljon pitää ruvetakkin vaihtamaan hevosia tarhoista. Notkun aidan luona jolloin Voku huomaa minut ja nostaa korvat pystyy ehkä jopa hörähtää ja alkaa hölkätä kohti porttia. Laitan Vokun karsinaan hetkeksi lepäämään kuumuudelta ja nyt helteillä haen ämpärin joka on täynnä melassia. Nyt ulos pääsevät ne hevoset joilla ei ollut mitään liikuntamuotoa merkattu listaan, jolloin saavat olla hieman pidempään ulkona kuin ensimmäinen satsi.

12.00-15.00 Rupean varustamaan Vokua valmiiksi, jotta päästään liikkeelle. Lähtö riippuu ihan siitä, mikä on päivän ohjelma. Mutta nyt helteillä ollaan lähdetty jo ennen 08.00. Toisinaan jos ollaan sovittu Neean kanssa jotain ratsastus voi venyä myöhemmäksikin.

15.00 Isä tuo tuorekuorman ja aloittaa purkamisen, jotta iltaheinät saadaan nälkäisille. Heinien jaon jälkeen aletaan laittamaan ensimmäisiä heppoja valmiiksi.

16.00 Vokun oltua letkuissa otan pojan karsinasta ja alan laitella jalkoja. Yleensä maastolenkin jälkeen pelkkä letkuissa oleminen riittää tai sitten kaivan arnikapullon ja vedän sitä jalkoihin. Estetreenien jälkeen kaivan liisteripurkin ja -harjan, käsineet sekä suojalasit ja alan liisteröidän jalkoja.

16.30-17.00 Otetaan toinen satsi karviaisia sisälle ja laitetaan ne valmiiksi suoraan.




18.00 Kun kaikki hevoset on saatu hoidettua ja viimeisetkin ovat jo sisällä. Äiti ilmoittaa, että nyt aletaan jakamaan iltakauroja ja lakaisemaan lattioita, jotta saataisiin talli suljettua.

18.25 Iltakaurat on saatu jaettua ja ämpäritkin on pesty. Käyn vielä sammuttamassa radion ja tarkistetaan äitin kanssa kaikki karsinat, jonka jälkeen suljemme valot.

20.00-21.00 Viedään yö hevoset ulos.


4 kommenttia:

  1. eli hevoset on teillä tosi lyhyen aikaa ulkona?

    VastaaPoista
  2. No joo. Yleensä ekassa satsissa ulos menevät kaikki ajohevoset, että ehtivät olemaan ulkona ennen liikutusta. Ja toisessa satsissa ovat sitten ne joille ei ole merkattu mitään listaan. Ja tietty kesäisin varsinkin pidetään heppoja tosi paljon ulkona, jolloin on vähemmän ötököitä ja lämpöä :)

    VastaaPoista
  3. Mennäänkö teillä yksillä iltaheinillä tuo 18.00 -> 7:00? Miten olette pärjänneet tämän järjestelyn kanssa, saako vähän reilummin heinää nokan eteen vai syökö jostain heinähäkeistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saavat reilusti heinää eteen ja tarhassa on koko ajan heinää tarjolla, joten ulkoilessakin syövät jo reippaasti ainakin nuo putet. Ja ne jotka menevät vielä yöksi ulos saavat syödä vielä lisää.

      Poista