sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Miracles

Tänään Vokulla oli vapaapäivä joten päätin työstää muutamaa muuta tallin hevosta. Aloitin meidän 2v ori pojalla Toivolla. Tehtiin maastakäsittely juttuja, irtojuoksutin Toivoa aluksi. Ei meinannu aluksi haluta liikkua niin tuli uhittelemaan hurjan näkösenä. No lopulta saatiin harjotuksen käyntiin ja oli tosi jopa seuras lopussa.
Sen jälkeen päätin kokeilla 3v suokki ruunaa villeä. Ratsastettu vaan 2-3 krt ja on oglemia selkään nousussa ja alastulossa, pelästyy ja lähtee pakoon. No siinä juosuttelin sitä ja tuli luokse + seuras, joten päätin hakee satulan ja suitset. Hiljakseen siinä satuloin Villeä, vähäsen pikkusta rupes jännittämään ku laitettiin satula selkään. Siinä sitten makasin satulan päällä ei sanonu mitää, mutta mun alla oleva melassi ämpäri oli kauheen kiva nii sitä sitten piti ihmitelle ja yrittää kaataa mun alta.
Sen jälkeen kiipesin selkää eikä ollu mitään ongelmii, joten ratsatelin pari kierrosta tarhaa ympäri, eikä ollut moksiskaa, mistä en ollu hirven yllättyny koska kantaa kyllä ratsastajaa selässä.
No sitten oli vuorossa alas tulo, joka vähän jännitti, että miten menee. Yllätyksekseni Ville oli aivan lunkkina, kun kipusi selästä alas.
Päivän viimeisenä haasteena otin tallin ns. ongelma pollen larkan. Sillä oli koittanut mun äiti joskus aikoja sitten ratsataa, mutta meni maastossa silloin. Ja Larka oli heittany ympäri ja kiikuttanu takasin kotii ainain kolme kertaa, joten sen ratsatus yritykset oli jätetty pois päiväjärjestyksestä. Ja tämä ns. Ongelma hevos nimike tulee siitä, että on tosi kova leukanen ja lähtee käsissä maastossa ajaessa jne.
Aluksi tarkoitus oli vain juoksutaa irtona ja tehdä muutama seuraamin harjotuis, mutta kun poika toimi niin hyvin. Niin päätin hakea satulan ja hiljaa rupesin satuloimaan, entuudetaan tiesin jo, että kantaa ratsatajan selässä oiken hyvin, mutta jarrut on vähän hukassa. Kävin saman prosessin läpi kuin villellä ja täytyy myötää, että kyllä jännitti kiivetä kyytiin, mutta oikeaksi yllätyksenä tuli se, että oli suusta tosi herkkä vaikka mentiin vaan nivelellä. Ei siinä mitään muutama kierros mentiin käyntiä ja sen jälkeen tuli paljon kiitoksi ja herkkuja.

Sori kuvat ei oo mitään kauheen kaunista laatuu.
p.s Toivolla oli todella hauskaa narun kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti