tiistai 14. lokakuuta 2014

Istunta harjoituksia esteillä

Olin suunnitellut, että saan tämän postauksen ulos jo viime perjantaina, mutta jotenkin aika pääsi loppumaan ja viimeistely sekä julkaisu jäivät tähän päivään. Ollaan nyt Vokun kanssa ruvettu hyppäämän säännöllisesti estekaluston saatua. Voku on ottanut kehittyäkseen esim linjoissa, joissa ennen ruuna lähti sinkoamaan esteen jälkeen kylki edelle puolestavälistä suunnitelemaani linjaa. Nyt viimeksi poika maltttoi ja odotti minua sekä teki pitkä ja kaarevat tiet. Mitä nyt alussa kokeili taas onko aivan pakko ? Muutaman kerran jälkeen linjat alkoivat jo mennä hyvin ilman suurta valtataistelua. Iitu ja Emilia tulivat tälläkin kertaa avustamaan meitä ja tämän kertaisen tunnin aihe oli oman istuntani parantaminen. Myönnän istuntani on kärsinyt ja vääristynyt vuosien aikana ja sen korjaamisen aloittaminen ei mennyt ihan sileästi.

Verkkasin Vokun hackmoreilla tyttöjen kasaillessa tehtäviä. Ruuna oli tosi rento ei painanut yhtään kädelle ja taivuttaminen onnistui hyvin. Jopa iitu oli yllättynyt kuinka hyvin Voku toimii sileällä kuolaimettomana, joten päätettiin kokeilla avotaivutusta neliöllä. Itse olen tainnut ratsastaa Avoa viimeksi ratsastuskoulussa ja siitäkin taitaa olla 8 vuotta. Enkä kerennyt oppia sitä, kunnolla ennen kuin sitten lopetin. Joten hieman jännitti miten homma alkoi pyöriä. No Voku teki parhaansa ja suoriutui tehtävästä kunniallisesti, joten nyt  voidaan sitten pikku hiljaa alkaa opettelemaan niitä yhdessä valvovan silmän alla.




Aloitimme puomitehtävällä jossa taisi olla 8 puomia, me ollaan Vokun kanssa tehty max 5 puomin tehtäviä, joten välien ratsastaminen kohdalleen oli aluksi hieman hankalaan pojan ottaessa kierroksia puolessa välissä tehtävää. Jotenkin Voku hävisi puolessa välissä tehtävää eikä enää reagoinut pidätteisiini.Tämä tapahtui muutaman kerran uudestaan vaikka välit oli saatu kuntoon. Joten otettiin ristikkoina oleva sarja seuraavaksi ja hups hei minulla ei ollut mitään sanomista vauhdin temmosta esteeillä. Onneksi olimme ottaneet palan mukaan, joten päätimme suosiolla vaihtaa kuolaimet suuhun ja katsoa mitä kävi. Hallinta parani suunnattomasti, mutta Vokusta tuli paljon energisempi. Älkää kysykö itse olen vielä hämilläni koko jutusta !

Operaatio suitsien vaihto



Viimein päästiin siis asiaan eli minun istuntaani Iitu kehitteli kaikki mahdolliset temput, jotta sitä saisi korjailtua. Ensin otettiin käyttöön liian lyhyet jalustimet puomitehtävillä mikä sujui hyvin lukuun ottamatta armototan särkyä polvissani. Tämän jälkeen otettiin sarjalla normi jalustimilla muutamat hypyt, jonka jälkeen Iitu lainasi Emilialta hanskoja ja tunki ne minun ja satulan väliin. tehvänäni oli hypätä niin, etteivät hanskat tipu. Haaste hyväksytty ja sain kuin saikin hypättyä niin etteivät haskat tippuneet, jee hyvä minä ! Mutta suurin ongelman oli alaselkäni, mitä notkistan liikaa hypyssä jolloin koko homma menee reisilleen. Voku jaksoi yllättävän hyvin keskittyä tehtäviin ottaen huomioon, että itse heiluin selässä välillä miten sattuu.

Lopulta otettiin ihan kokonainen tehtävä ensin sarja sen jälkeen yksittäinen pysty suoralla ja heti kaarteesta lävistäjällä olevalla ristikolle. Voku alkoi hieman käymään liika kieroksilla tehtävän aikana ja ristikolla tuli muutaman kerran pudotuksia, jonka näette videolla. Ja muutamalla hypyllä istuntani oli näyttänyt jopa lupaavalta, joten  tästä ei voi jatkaa kuin eteenpäin. Loppu käyntien aikana meille tuli puhetta Vokun kuolaimista, kun ruunalla on tapana purra kiinni kuolaimeen. Joten ajatelitiin kokeilla rolleria ensi kerralla. Ainoa ongelma oli, että kellään tutulla ei ole tätä lainata, joten jouduin kaivamaan kuvettani ja ostamaan kuolaimen itse. Mitä sitä ei rakkaan karvakasansa eteen tekisi.Toivotaan, että kuolaimella on positiivinen vaikutus, jotta rahat eivät menneet ihan hukkaan.






2 kommenttia:

  1. Oletteko siis saaneet oman kentän vai onko teillä joku uusi lainakenttä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikun oltaiskin saatu ihan oma, mutta ei. Käytetään nyt aktiivisesti toisen naapurimme kenttää, jossa ollaan jo muutama vuosi käyty kouluilemassa aina silloin tällöin :)

      Poista